Pui cu prune

Cea mai nouă carte de Marjane Satrapi (Persepolis, Broideries) continuă să exploreze cultura iraniană prin ilustrațiile sale înșelător minime. Puiul cu prune spune povestea marelui ei unchi, un muzician împlinit care ia o decizie de a muri. Nasser Ali Khan cântă gudronul (un instrument cu coarde asemănătoare cu lăuda), dar după ce instrumentul său este distrus, el renunță la interes pentru viață.

Set în 1958, povestea explorează cele opt zile în care a durat, în timp ce se gândește la familia sa, la alegerile sale de viață și la ceea ce l -a adus în acest moment. În aceasta, a patra ei carte, stilul de bază al lui Satrapi a devenit mult mai realizat. Cifrele ei nu sunt detaliate, dar emoțiile lor sunt evidente și relatabile, iar paginile grăbite sunt ușor de urmat. Abordabilitatea cifrelor umflate ajută la punerea diferențelor culturale, subliniind umanitatea, chiar și atunci când alegerile personajelor nu ar apărea americanilor standard.

La început, Nasser își propune să -și înlocuiască gudronul, dar nu poate găsi unul cu tonul ideal. O călătorie îngrozitoare cu autobuzul cu copilul său cel mai mic aruncă lumină asupra problemelor din familia sa, ducând în cele din urmă la demisia și retragerea din viață. Fără muzica lui, nu mai are nimic demn de trăit. El a devenit deconectat de soția și copiii săi cu mult înainte, unele datorită concepțiilor sale greșite despre ei.

În timpul declinului său, se gândește la ceea ce a condus alegerea cu care a făcut să se căsătorească așa cum a făcut -o. Soția sa nu înțelege niciodată personalitatea artistică și s -a înclinat la presiunea familiei din motive greșite. Pe scurt, această reminiscență a patului de moarte devine o poveste de precauție împotriva soluționării. Căsătoria fără dragoste devine toxică și dureroasă.

Din păcate, vedem doar indicii despre ceea ce și -a transformat soția în femeia în care a devenit. Ea a descoperit că dragostea copilărească poate indica puțin atunci când se confruntă cu greutățile funcționale ale supraviețuirii de zi cu zi. S -a căsătorit pentru dragoste; nu a făcut -o; Și ambii sunt mizerabili. El nu poate da drumul amintirilor despre dragostea sa anterioară, o femeie al cărei tată le -a interzis căsătoria pentru că era muzician.

Nasser este, de asemenea, verificat de copiii săi și de fratele său, se gândește la plăcerile lumii – inclusiv la felul său de mâncare preferat, care îi oferă cărții titlul său – și recenzie Old Hurts în palmaresul său și modul în care alții l -au tratat. Sinuciderea sa prin nesocotire este un pic prea glamorizată aici, dar ridică întrebări cruciale cu privire la natura suferinței în artă.

O previzualizare este disponibilă online.

Imparte asta:
Stare de nervozitate
Facebook
Tumblr

Postări asemănatoare:

EW lansează lista de 10 cele mai mari romane grafice cu unul pe care nu l-am auzit niciodată de numărul săptămânii din Uponumitul săptămânal, a luat o vacanță de vară, sărind pe o mulțime de conținuturi și în schimb rulând liste cu „cele mai mari” filme, cărți , Emisiuni TV, etc. Fiecare mediu a primit o listă de 100 de articole, fiecare cu câteva propoziții de descriere. Pare repede …

Benzi desenate de benzi desenate #4fred van Lente și Ryan Dunlavey Pack Probleme de benzi desenate de benzi desenate pline de istorie și umor. Chiar și când ați auzit aceste povești înainte, veți găsi o perspectivă nouă sau detalii despre care nu ați fost anterior conștienți. Și nu se lipesc doar de poveștile evidente, cunoscute-acest număr din 40 …

AVIGON: Gods & Demonsavigon este o creație de ceasuri creată de Pulsifer, care arată ca un om de știință nebun, dar se compară cu Dumnezeu. În furnizarea creațiilor sale către diverși nobili, trebuie să navigheze pe o rețea complexă de statut și concurență. Avigon demonstrează culmea geniului creativ al lui Pulsifer, dar pentru a -și menține poziția în …

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *