Regizorul Cathy Yan crede că publicul nu este pregătit pentru un film precum Birds of Pray?

Birds of Pray a fost un mare joc pentru divizia de filme DC Comics, luptându -se să găsească o poziție într -un peisaj dominat de filmele Marvel. Echipa de sinucidere a lui David Ayer, care a introdus publicul în versiunea Margot Robbie a lui Harley Quinn, nu a fost bine primită. Totuși, performanța lui Robbie a fost un loc luminos într -un film încurcat. (Nota autorului: Suicide Squad ne-a oferit un croc criminal cu acțiune live și voi fi pentru totdeauna recunoscător pentru asta.) Cvasi-secvența, condusă de personaje pentru femei și o femeie regizor, părea o dezamăgire. Directorul Big Box Office, Cathy Yan, a acordat recent un interviu în care a abordat ideea că publicul nu era pregătit pentru un film precum Birds of Pray.

Narațiunea care a luat formă imediat după premiera filmului este una ciudată. A câștigat weekendul, dar aparent a lua 30 de dolari în plus nu este suficient pentru un film de benzi desenate. A fost considerat un flop, în ciuda recenziilor în mare parte bune din partea criticilor și publicului. Ca primul film de benzi desenate All-Women Ensemble, poate că a fost prea mult călărit pe un film distractiv, vulgar, care a servit Power Girl cu legături de păr, bombe cu sclipici și o mulțime de lovituri de fund. Cu toate acestea, este narațiunea că păsările de pradă s -au aruncat unul corect? Și mai mult, consolidează noțiunea Old Hollywood ™ potrivit căreia filmele de benzi desenate fac cel mai bine atunci când joacă și sunt adaptate la audiențele majorității bărbaților? Cathy Yan are câteva gânduri despre asta.

Cathy Yan împinge înapoi ideea că publicul nu era pregătit pentru păsările de pradă

Imagine prin Warner Bros.

X

Mario Kart DLC Gold Rush.mp4

0 secunde de 12 minute, 40 de secunde

Trăi
00:00
12:40
12:40

Yan s -a așezat pentru un interviu extins despre cariera ei și acest film, în care a abordat aceste preocupări. Intervievatorul Brian Davids a comparat acest film cu Ford v. Ferrari, pentru că amândoi au făcut înapoi puțin mai mult de două ori bugetele de producție. Cu toate acestea, biopicul încărcat de stele a primit o acoperire mult mai favorabilă decât filmul de benzi desenate. Totuși, chiar dacă fostul film este lăudat ca un triumf, unii cred că publicul nu era pregătit pentru păsările de pradă sau viziunea lui Cathy Yan. Nu este de acord, iar sugestia o dezamăgește din mai multe motive.

După cum a spus Reporterului de la Hollywood:

„Cred că dacă te uiți de fapt la detaliile defalcării bugetare … Știu că studioul a avut așteptări cu adevărat ridicate pentru film – așa cum am făcut cu toții. Au fost, de asemenea, așteptări nejustificate la un film condus de femei, iar ceea ce am fost cel mai dezamăgit a fost această idee că, probabil, a dovedit că încă nu eram pregătiți pentru asta. Aceasta a fost o povară suplimentară pe care, în calitate de regizor de femeie de culoare, oricum aveam deja asupra mea. Deci, da, cred că au existat cu siguranță diferite modalități prin care puteți interpreta succesul sau lipsa de succes a filmului și toată lumea are dreptul să facă asta. Dar, cu siguranță, simt că toată lumea a fost destul de rapidă să sară pe un anumit unghi. ”

Să ne uităm la numere. Pe un buget de 84,5 milioane de dolari, păsările de pradă au ajuns să încarce aproape 202 milioane dolari la nivel mondial. Numai în genul de supereroi, unde se află norma de deschideri de mai multe sute de milioane de dolari și brute de box office de miliarde de dolari, ar considera oricine acest film un flop. Pe Rotten Tomatoes, un site care are probleme cu oamenii care postează recenzii proaste pentru lucrurile considerate „prea trezite”, cum ar fi Batwoman, Birds of Pray a obținut un rating pozitiv de 78 la sută atât de la critici, cât și de public. Pentru un film Rated-R cu personaje de benzi desenate de nișă, Birds of Pray nu este o dezamăgire, ci un triumf. Cel puțin, după cum îi place Obi-Wan Kenobi, dintr-un anumit punct de vedere.

Cathy Yan este corectă atunci când spune că sugestiile că publicul nu erau pregătite pentru păsările de pradă sunt dezamăgitoare. În opinia mea, este atât incorect, cât și ofensator. Filmele de benzi desenate s -au luptat de mult cu locul lor în ierarhia cinematografiei. Martin Scorsese a spus infamos că nu sunt chiar narațiuni, ci mai degrabă „călătorii în parcul tematic”. Joker a avut un succes pentru a lua în serios filmele de benzi desenate, dar probabil pentru că a supt toată bucuria și speranța din gen. Păsările de pradă este un film care își poartă neplăcerile și ultraviolența pe mânecile sale cu vârf curcubeu. Spre deosebire de Deadpool sau chiar Joker, păsările de pradă nu au fost niciodată acceptate pentru ceea ce a fost și s -a confruntat cu critici pentru ceea ce nu a fost.

Yan are dreptate sau au fost păsările de la box office -ul lui Pray din cauza sexismului?

Imagine prin Warner Bros.

Preluarea interviului Cathy Yan este că nu este de acord că publicul nu era pregătit pentru păsările de pradă. Dar ce înseamnă „gata” chiar în acest context? Ei bine, tratează un subiect pe care noi, ca societate, nu suntem confortabili cu numirea, în special sexismul. Există un motiv pentru care au existat mai mult de o jumătate de duzină de filme Superman și Batman, în ciuda Wonder Woman, atât timp cât au avut-o. Există o idee că filmele de acțiune, în special cele bazate pe benzi desenate, sunt, pentru și despre bărbați. Perforarea lipsită de viațăMance de păsări de pradă în comparație cu Deadpool pare a fi o reafirmare a acestui lucru. Este o atitudine sexistă și ne împiedică să obținem filme grozave pe baza personajelor feminine.

Da, au fost poticniri pe parcurs, în special, Catwomanul lui Halle Berry și Elektra lui Jennifer Garner. Cu toate acestea, argumentul potrivit căruia aceste filme nu au reușit să facă mai puțin de -a face cu femeile și mai mult de a face cu povestitorii care ignoră materialul sursă. Păsările de pradă este un film distractiv care este, în mare parte, credincios materialului sursă. Că nu a făcut 800 de milioane de dolari [este demn de] un anumit gând, dar să sugerezi că este un eșec este un pas prea departe. Harley Quinn are o istorie bogată, dar nu a fost atât de mult timp. Viitorul lui Harley este unul luminos și, dacă va deveni un nume imens de benzi desenate, va fi în parte lucrărilor efectuate de Margot Robbie și Cathy Yan.

Tu ce crezi? Nu sunteți de acord cu Cathy Yan că publicul nu este pregătit pentru un film precum Birds of Pray? Împărtășește -ți gândurile în comentariile de mai jos.

Imagine prezentată de Claudette Barius prin Warner Bros.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *